Darıca Mehmet Akif Ortaokulu


Vizyon: Birbirine güvenen, işbirliğine açık, ekip ruhunu içinde barındıran, belirlenen ilke ve amaçlar doğrultusunda sürekli gelişim ve yenileşme anlayışı ile yükseltmeye çalışan, mutlu, saygılı, güvenli, paylaşımcı bireyleri okul bünyesinde toplayan; kamuoyunda adını ve her türlü sportif ve sosyal faaliyetlerde duyuran; Bütün sınıfları donanımda belli bir standardı yakalayan çevrede, bölgede ve ülkede model bir okul olmak.

Misyon: Atatürk ilke ve devrimlerini özümseyip yaşama geçiren; çağdaşlığı hedef edinmiş; sosyal demokratik haklara saygılı; bilgiyi kullanmayı amaç edinen; sorunları tespit edebilen ve çözümler üretebilen; gelecekte kendisi ailesi ve ülkesiyle barışık bireyler yetiştiren; demokratik ve bilimsel düşünen; akıl, ruh ve beden sağlığı yerinde, araştırıcı, kabiliyetleri doğrultusunda üretici, fırsat ve eşitlik ilkesinden yola çıkan bir eğitim öğretim kurumuyuz.

Başarılar:

Saatler: 09:00 - 15:00
Isınma: Doğal Gaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Koşusu´nda Okulumuz Öğrencileri üstün başarılar göstererek çeşitli dereceler almışlardır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Takım Dereceleri İlçede; Küçük Kızlar 2. si, Küçük Erkekler 2. si, Yıldız Kızlar 2. si, Yıldız Erkekler 3. sü olmuştur. Ferdi dereceler; Polat Kaan Topal, Küçük Erkeklerde ilçe 3. sü Sehid Suci Yıldız Erkeklerde ilçe 1. si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus + KA2 Troubadours, journalists, storutellers, travellers, actors, defenders of tolerance and protagonists

Telefon - (0262) 655 55 63

Belgegeçer -

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://daricamehmetakif.meb.k12.tr

Adres - FEVZİÇAKMAK MAH. EĞİTİM CAD. NO 50 DARICA / KOCAELİ

Öğretmen :46
Öğrenci :1010
Derslik :23
Atölye-İşlik :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :2
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :7000
Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - Okulumuz, Farabi Devlet Hastanesi ve Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Çok yakındır. Sürekli göç alan ve gelişen bir bölgede bulunmaktadır.

Adres - FEVZİÇAKMAK MAH. EĞİTİM CAD. NO 50 DARICA / KOCAELİ

Ulaşım Darıca, Çayırova ve Gebze ilçelerinden Darıca Farabi Devlet hastanesinden geçen tüm otobüslerle okulumuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine Uzaklık : 57km İlçe Merkezine Uzaklık : 3km